Instagram släppte ny app som heter IGTV (Instagram TV). Det meddelade Instagram’s grundare Kevin Systrom på onsdags kväll Svensk tid den 20 Juni 2018. Samtidigt så berättade han om att Instagram passerade 1 Miljard aktiva användare.

Innan Kevin Systrom presenterade den nya appen började han med att att prata om alla förändringar som skett de senaste åren.

Tonåringar tittar 40% mindre på tv än för 5 år sedan. På Instagram däremot tittade folk 60% mer på video bara den förra året. Var vi tittar ändras snabbt men även vad vi tittar på. Idag finns det en helt ny kategori av video, den skapas av skaparn (creators).

Han överlämnade därefter till Ashley Yuki (IGTV produktchef) för att berätta mer om appen och hur den funkar.

Vad är IGTV (Instagram TV) app

IGTV är en applikation av Instagram. Den visar videos som är vertikala likt Instagrams Stories men bara längre. Här är lite mer information om appen:

Mobile first: IGTV är byggd med fokus på just hur man använder mobilen. Den är vertikal och fullskärm (fullscreen).

Enkel: Den är minimal och enkel att använda. Så fort du öppnar appen så börjar den spela videos.
Du har flera alternativ att välja mellan. Du kan antingen söka på IGTV eller också kolla på videos från antingen de som du följer eller Instagram som föreslår. Menyn har 4 olika kategori alternativ För Dig, Följer, Populärt, Fortsätt titta.

Multitasking: En av de bästa funktionerna är att du kan multitaska , medans du tittar på en video så kan du söka efter andra användare eller videos.

Vem som helst kan börja skapa innehåll och ladda upp direkt genom appen eller på webben.

Mer än 1 minut: Om du använt Instagram så vet du att Instagram tillåter bara upp till 1 minut långa video klipp. På IGTV kommer man tillåta mycket längre videoklipp, upp till 1 timme videoklipp.

Höjdpunkter från Instagrams IGTV Event

Vill du istället se video av hela eventet, klicka här (facebook video).

IGTV och YouTube

Instagrams nya app kan snart komma att direkt konkurrera med YouTube. Även om det inte finns någon alternativ att tjäna pengar genom den nya appen idag så är det något som förmodligen kommer i framtiden.
YouTube skaparna själva letar ständigt efter nya alternativ hur de kan tjäna mer pengar genom deras innehåll som de skapar. Detta är något speciellt på grund av att YouTube ständigt ändrar sina advertising guidelines som bestämmer hur YouTube kanalerna tjänar pengar.

Se mer om appen på Instagrams Business sida.

Behöver ert företag hjälp på sociala medier ?

Vi på digitalbyrån Foomle design kan hjälpa med skapande av content och hantering av ert Instagram konto eller andra typer av social media marknadsföring.

Vill du få en kostnadsfri konsultation & offert ?