Förra veckan kom meddelandet att Google ger bort 340 miljoner i Google Ads krediter till småföretagare.

Det var Sundar Pichai som är idag VD för Google som meddelade detta på Googles blogg i ett inlägg där han skrev att de planerar ge bort 800+ miljoner dollar totalt som stöd där $340 miljoner av 800+ miljoner kommer gå direkt till småföretag som annonserar redan genom Google Ads.

Anledning till att Google väljer hjälpa små och medelstora företag är på grund av Coronavirus utbrott när många företag redan har väldigt stora utmaningar eller kommer ha det svårt. Under en sån här period är det många företag som riskerar minskade intäkter och till och med att stängas ner även när de hittar sätt att stödja anställda.

Vem är berättigad för detta

340 miljoner dollar kommer vara tillgängliga till alla SMB (små och medelstora företag) som haft aktiva konton under det senaste året. D.v.s. företag som har aktivt annonserat sedan början av 2019.

När kommer Google Ads krediter

Google ads krediter kommer vara tillgängliga inom kommande månader.
Meddelande om krediterna kommer visas i företags Google Ads-konto.

Hur länge kommer Google ads krediterna gälla

Krediterna kunna användas när som helst under hela 2020 på Google annonseringsplattformar.

Var kommer man kunna använda krediterna

På alla Google Ads plattformar inkluderat YouTube, Search, Display så väl som alla kampanj typer.

Alla våra kunder som vi hjälper med annonsering genom Google Ads kommer inte behöva tänka på att informera oss om detta. Vi håller utkik på alla kundkonton som vi samarbetar med aktivt just nu och hjälper inom annonsering och kommer meddela er ifall ni skulle bli berättigade att använda detta också.

Om ditt företag behöver hjälp inom sökmotormarknadsföring eller annan typ av digital marknadsföring så är ni mer än välkomna att ta kontakt med oss för mer information hur vi på Foomle design kan hjälpa er.

Kontakt