Google har meddelat att man sakta rullar ut ny (beta) funktion i sökresultaten som kommer visa mer information om källan.

Främsta anledning till denna funktion är så att användare kan enkelt och snabbare få reda på mer information om webbplatser i sökresultaten innan de klickar in sig. Även om man kan göra extra sökningar på Google för att bekräfta webbplatsens trovärdighet så vill man med denna funktion underlätta att man inte behöver googla extra.

För att få mer information om källan så kommer man behöva klicka på en ikon med tre punkter till höger om sökresultaten och då kommer det komma upp en ruta med informationen.

Denna funktion är för närvarande tillgänglig i USA när man använder Google på Engelska men i framtiden kommer vi förmodligen se liknande för Svenska versionen.

Varifrån kommer Google få informationen om källan?

Informationen om själva källan kommer dras in på olika sätt.
Google själva nämner på sin blogg bland annat att när det är möjligt så kommer man visa informationen från Wikipedia då den har mest aktuell information. I de fall där det inte finns någon information på Wikipedia så kommer ytterligare sammanhang visas som kan vara tillgängliga, ett exempel skulle vara då att visa när Google först indexerade webbplatsen.

Kan Googles information om källan påverka webbplatsens sökmotor ranking?

Tyvärr så har vi ingen data än om det kan påverka sökmotoroptimering och rankingen då detta är helt nytt och inte kommit än till Svenska sökresultaten.

Beroende på vilken typ av information som står i själva rutan om informationskällan så skulle det kunna ha en större påverkan så som snippet och meta tag informationen har. Informationen en användare ser skulle kunna öka men även minska intresset att klicka in sig på er webbplats.

När kommer denna funktion till Google sökresultat för Sverige ?

För närvarande finns det ingen information om när denna funktion kommer till Sverige och resten av världen.

Då denna funktion är i beta så kommer Google troligtvis vänta tills den gått ur beta för att göra den tillgänglig för de andra språk och länder.

Om du vill läsa mer liknande inlägg och även få information när denna funktion kommer till Svenska Google resultat så kan du prenumerera på vår nyhetsbrev kostnadsfritt och även följ oss på LinkedIn.