Sökmotoroptimering

Vad är Sökmotor­optimering (SEO)?

Sökmotoroptimering även kallad SEO (search engine optimization) går ut på att man arbetar med sökmotorernas organiska resultat till skillnad från andra onlinemarknadsförings sätt som t.ex. annonser och sponsrade länkar.
När det kommer till SEO så måste man ta hänsyn till allting på hemsidan och utanför hemsidan som har med ert domän och göra. Här inkluderas allt ifrån innehållet/texten och html taggar man använder till laddningstiden,backlinks och användarvänligheten av hemsidan.
Slut målet är att ert domän ska hamna på första sidan i sökresultaten för de sökord som funkar bäst för ert verksamhet och företag. De sökorden kommer vi fram till efter en analys av ert domän, innehåll, konkurrenter mm.

Sökmotor­optimering resultat och tid

Sökmotoroptimering är absolut inte något som man uppnår resultat med inom en dag utan det tar alltifrån 3 – 12 månader och kräver analyser,tester, copywriting och ändringar på både hemsidan (on-page) och utanför hemsidan (off-page).
Några av sakerna som påverkar mest hur snabbt vi når de mål vi sätter är t.ex. hur ert nuvarande hemsida är uppbyggd, åldern av domänen, backlinks och konkurrens på de sökord.
Sökmotoroptimering SEO

Är ni däremot ute efter något som man kan uppnå mycket snabbare ta gärna en titt på sökmotormarknadsföring kallad även SEM (search engine marketing) eller vår onlinemarknadsföring sida.
En av de bättre alternativen som kan göra att hela processen går snabbare är att börja blogga om ert företag och verksamhet. Det måste så klart vara välskrivna texter som hjälper era besökare på något sätt och som kommer öka besökarnas tid på hemsidan för då minska bounce rate även kallad avvisningsfrekvens på svenska.
För mer info om sökmotoroptimering kontakta oss nu eller lämna era kontakt uppgifter och vi kommer kontakta er.

Kontakt