Måndagen den 4 maj 2020) meddelade Google på sitt Twitter konto att de hade satt igång med att släppa ett brett Google Core uppdatering. Detta är något som brukar ske några gånger per år för att förbättra kvaliteten på resultaten i sökmotorn och kan även ha en påverkan på Google Discover.

Nedan är tweeten från Google.

Meddelandet mottogs inte så glatt av andra som följer Google på Twitter då detta innebär att vissa eller många webbplatser skulle förmodligen bli påverkade i sökresultaten.
Google skrev inte så mycket mer om uppdateringen och vilket gjorde att man inte visste så mycket mer , så som var och hur detta skulle ha påverkan för webbplatser i sökresultaten på Google.

Illustration av statistik och bounce rate
Hål utkik på statistik för trafiken och även på er rankning under kommande veckor om ni inte har en digital byrå som hjälper er med sökmotoroptimering.

Foomle design team håller självklart utkik i statistiken och på rankningar för våra samarbetspartners som vi hjälper inom SEO.

Eftersom Google sakta och försiktigt släpper såna här större uppdateringar så brukar det oftast ta 1 – 2 veckor tills de släppt det helt. För vissa webbplatser kommer man se att det blir en påverkan tidigare än för andra och det gäller


Några frågor som du kanske har om Google Core Uppdateringen för Maj 2020:

Hur ofta sker Google Core Uppdateringar ?

Oftast så sker de flera gånger per år och varje par månader. Google meddelar antingen samma dag eller ett par dagar innan om Core Uppdateringar.

Hur kan en Google Core Uppdatering påverka webbplatser ?

Ifall du känner dig orolig att ert företag har blivit påverkade av uppdateringen så bör du titta på två saker.
1. Rankning
2. Trafik till webbplatsen

Kommer denna uppdatering påverka vår företags webbplats?

Vi kan tyvärr inte svara på detta än då uppdateringen inte släppts helt än. Om ditt företag är i den gruppen som påverkas så kommer du under kommande veckor kunna se om trafiken & placering i sökmotor resultaten påverkats.

Vad ska vi göra om vi upptäcker att vår trafik och plats i sökresultaten har påverkats av Google Core Uppdatering?

Du kan börja med att titta i Googles egna blogginlägg om Core uppdatering och vilka frågor du bör besvara. Om du inte hittar några problem relaterade till de frågor eller inte har tillräckligt med kunskap så rekommenderar vi att ta kontakt med ett digital byrå så som Foomle design för att få professionell hjälp inom SEO.
Behöver ert företag hjälp inom SEO?

Vi på digital byrån Foomle design kan hjälpa er er hela vägen från att göra reserach & skapa ett strategi till att få upp er företagswebbplats till första sidan på Google.