I början av vecka 33 släppte WooCommerce en ny uppdatering för deras plugin, WooCommerce 3.7. Den nya uppdateringen har varit under utveckling sedan april i år och det är 22 olika utvecklare som jobbat på den.

Vad är nytt i den nya uppdateringen WooCommerce 3.7?

Den nya uppdateringen innehåller främst prestanda förbättringar men även ett par förändringar.

WooCommerce 3.7 är en mindre uppdatering, teamet bakom den nya uppdateringen har gjort flertal olika tester innan man släppte den till alla. Tester har gjorts med bland annat populära WooCommerce & WordPress tillägg, olika teman och man har även testat nya versionen på olika staging webbplatsen för att till slut testa på WooCommerce.
Detta betyder att uppdatering av din webbshop bör gå till smidigt. Som alltid så vill vi ändå på Foomle design digitalbyrå rekommendera ifall du själv kommer uppdaterar WooCommerce att testa uppdatera på en testserver och ha en backup av Live versionen.

Nya minimikrav för PHP och WordPress för att optimera butikens prestanda och säkerhet

Likt de nya minimikrav som WordPress meddelade om i April i år så har nu även WooCommerce valt att höja på sina minimikrav. De nya minimikrav gäller både PHP version men även WordPress version. 

För att kunna uppdatera sin webbshop till WooCommerce 3.7 så är man tvungen att uppdatera WordPress till v4.9 (eller högre) och PHP till 5.6 (eller högre).

Nya Produktblock

WooCommerce 3.7 kommer med Product Blocks 2.3 som kommer med en del olika förbättringar. Några av ändringar som kommer med den nya uppdateringen är:

  • Nytt block Produkt kategori lista
  • Nytt block Produkter genom taggar
  • Nytt block Featured kategori
WooCommerce 3.7 är här med förbättringar för din webbshop

Det är en del andra ändringar som kommer med 3.7 , klicka här för att läsa på WooCommerce utvecklar bloggen.

Förbättrad prestanda

Utvecklarna och hela teamet utvärderar ständigt hur man kan förbättra prestanda och snabba upp de 365 000+ WooCommerce e-handel webbplatser på nätet. Med denna uppdatering har man lyckats inkludera ett par ändringar som förbättrar prestandan mer.

Ifall du är intresserad av det tekniska och vill veta mer om vilka ändringar man har gjort så går det att läsa mer om det i WooCommerce inlägg om version 3.7.

E-post inställningar

En ny del i WooCommerce inställningar möjliggör det för dig att kunna ändra den hårdkodade Tack meddelandet utan några extra plugins.
E-handel butiksägare kommer kunna ändra detta från e-post inställningar utan att behöver skriva över mallarna.

Generering av automatisk kupongkod

Fram tills nu har man varit tvungen komma på koden själv och fylla i den i fältet för Kupongkod.
Från och med version 3.7 kommer man se en Generera nytt kupongkod (Generate coupon code) under fältet för kupongkoden.

Generering är anpassningsbar via filters ifall man önskar anpassa standard beteende av denna funktion.

Mer om uppdateringen på WooCommerce bloggen

Vill du läsa mer tekniska detaljer om uppdateringen så går det att läsa på WooCommerce officiella blogg för utvecklare, klicka här för att läsa mer om 3.7.

Få professionell hjälp med Underhåll & Support Paket för WooCommerce

Vår digitalbyrå kan hjälpa dig med allt från backups, uppdatering av WooCommerce butik, driftövervakning, säkerhet skanningar, övervakning av inloggningssidan och support.

Läs mer om WooCommerce underhåll och support