Online marknadsföring

Idag med en otrolig stor marknad, många konkurrenter och väldigt mycket brus på internet behöver man nå till rätt målgrupp för att sedan konvertera de till kunder och det gör man med rätt online marknadsföring.
Ibland så kan man tro att det räcker med att ha en webbplats eller e-handel butik för att sälja produkter eller tjänster, likt den populära uttalandet ”If you build it, they will come”.  Tyvärr så är det inte helt så, det behövs mycket mer kunnighet för att få rätt trafik till hemsidan och även när de kommer måste man fånga deras intresse så att de inte lämnar kort därefter.

Idag finns det en hel del olika kanaler inom online marknadsföring för att nå ut till rätt personer, de vanligaste är att man direkt når ut till de genom sociala medier, sökmotorer och mail. För att välja rätt alternativ för onlinemarknadsföring kollar man på lite olika delar. Några av saker som man kollar på är:

  • Var den rätta målgruppen är
  • Hur stor budget man har
  • Hur känd är varumärket på nätet och på vilket sätt (positivt/negativt)
  • Hur stora resultat vill man se varje månad
  • Hur stor konkurrens finns för den tjänsten/produkten på de olika kanaler
  • Kostnad för att ta fram kampanjer/material för de olika kanalerna

Ett professionellt företag sätter därför ihop en online marknadsföring strategi över vad man ska uppnå och hur man når dit efter att man valt de rätta online marknadsföring kanaler.

Vi kan hjälpa er med online marknadsföring av era produkter, tjänster eller webbplats.
Genom att sätta ner oss och prata mer om vad som ska marknadsföras, i vilken fas ni är och när ni vill påbörja kan vi välja ut de bästa online marknadsföring kanaler för er och hur vi uppnår målen.

Några av online marknadsföring kanaler som vi kan hjälpa er med

Foomle design digitalbyrå hjälper dig med att onlinemarknadsföring strategi, marknadsföring kampanjer och analysering av resultaten

SEO / Sökmotoroptimering

Vi hjälper er med att hamna på första sidan av Google när man söker på utvalda sökord.
Kollar man på sökmotoroptimering så är det en av de bättre valen inom onlinemarknadsföring då man tjänar på det mer i längden. Sökmotoroptimering tar däremot mycket mer tid för att uppnå resultat än någon av de andra onlinemarknadsföring alternativ vi erbjuder. Därför ska man helt inte förvänta sig inte att få se resultat inom någon vecka, speciellt om det är väldigt stora företag som konkurrera på de valda sökorden.
Med analyser, optimeringar on-page och off-page, copywriting, tålamod och tid kan vi uppnå önskade resultat.
Kontakta oss för mer info om sökmotor optimering.
Läs mer om SEO

SEM / Sökmotor marknadsföring

Sökmotor marknadsföring även kallad SEM (search engine marketing) går ut på att man annonserar hos olika sökmotorer. En exempel av sökmotor marknadsföring är Google AdWords (Google annonser). Google annonser kan man visa i t.ex. sökresultaten, på andra hemsidor som har google annonser eller i YouTube videos. Till skillnad från sökmotoroptimering så kan ert företag vara på första sidan i sökresultaten på de valda sökorden samma dag med hjälp av sökmotor marknadsföring. Många tycker däremot att nackdelen hos SEM är att man betalar för varje klick (PPC) till skillnad från sökmotoroptimering där man betalar inte för klick utan betalar per dag mindre summa eller fastpris en gång.
Fördelen med SEM är så klart att man kan uppnå höga resultat mycket snabbare med rätt optimerade kampanjer och en bra skriven text. Många ska kunna fånga rätt personer med en väldigt kort text.
Vill ni veta mer om sökmotor marknadsföring och hur vi kan hjälpa just ert företag? Kontakta oss nu eller lämna era kontakt uppgifter längre ner på denna sida så kontaktar vi er istället.
Läs mer om SEM

Social media marknadsföring

Behöver ni hjälp med att nå ut till mer användare på sociala medier som t.e.x. Facebook & Twitter så är social media marknadsföring perfekta valet.
Med våra verktyg riktar vi in annonserna på rätt målgrupp och ser till att era ord når rätt personer.
Är ni intresserade och vill veta mer om social media marknadsföring? Kontakta oss nu eller lämna era kontakt uppgifter längre ner på denna sida så kontaktar vi er istället.
Kontakt