Pandemin har slagit hårt mot hotellbranschen och även om vi satsar mycket på vår företagsblogg, för att komma med värdefulla tips och rekommendationer till olika typer av företag och startups, så hoppas vi att kunna ge extra mycket värdefull information genom detta inlägg för att hjälpa hotell.

Detta inlägg utgår från att ni redan har en webbplats för ert hotell, med de mest grundläggande delarna som varje hotells webbplats redan bör ha. Om ert hotell inte redan har en webbplats eller om den är utdaterad, så är den första rekommendationen här att ta kontakt med en digital byrå.

I detta inlägg kommer du läsa om andra delar som många hotell inte tänker på eller inte lägger ner tillräckligt med tid och resurser, men som på lång sikt kommer bygga upp ert varumärke, relationen med gäster och potentiella gäster, samt inbringa mer bokningar om det görs på rätt sätt.

Hotell blogg med lokala tips

Vissa brukar se snett på bloggar inom företagsbranschen av flera anledningar. Det kan vara bland annat för att de har fått fel bild av bloggar, inte förstår vad deras företag kan skriva om på bloggen, eller kanske till och med tycker det är svårt att skriva.

Här kommer några tips som kan vara guld värda för dig som har ett hotell eller jobbar på ett hotell.

Börja med att förstå exakt vem er målgrupp är och vad de är intresserade av. Detta kommer underlätta mycket, både med brainstorming för er hotellblogg och även med digitala marknadsföringen för att rikta in är bättre. Vår kollega Sophi Anderberg har skrivit ett mycket bra inlägg på vår blogg (Vikten av att marknadsföra företaget till rätt målgrupp) som just går in på delar som hur man identifierar den ideala målgruppen och vilket värde det kan ge.

Vissa gäster gillar att ha en guide, vissa gillar att utforska staden själva, medan andra kanske inte hinner inte med så mycket, om de exempelvis är på en jobbresa.Om ni skapar en hotellblogg som ni ständigt uppdaterar med nytt innehåll, som informerar mer om intressanta platser att besöka lokalt såsom restauranger, barer och klubbar, historiska platser och annat som man bör göra när man besöker er stad. På det sättet bygger ni upp relationen ännu mer med era gäster. Tänk även på att det inte enbart kommer vara era gäster som kommer läsa inläggen, men om ert hotells webbplats är väl sökmotoroptimerad så kommer det även komma in besökare från sökmotorer som ska resa till er stad och som letar efter tips, som i sin tur kan leda till många fler bokningar.

Vill ni ta det ett steg längre så kan ni även ha premium/privata blogginlägg med ännu mer kostnadsfria tips, som besökarna får tillgång till när de prenumererar på ert nyhetsbrev, eller när gäster gör en bokning. Ifall ni väljer att ta detta steg, tänk på att börja med att skapa inlägg direkt för den målgruppen som gör flest bokningar på ert hotell.

En annan rekommendation för hotell-bloggen är att lägga en filtreringsfunktion på bloggen så att läsarna kan själva filtrera inläggen och bara visa inlägg inom de kategorier som de är mest intresserade av.

Inläggen kan skrivas av hotellpersonalen, där ni cirkulerar så att varje person får skriva ett inlägg, eller om ni har möjlighet ta hjälp av en byrå som kan hjälpa er med content marketing.

YouTube / Instagram

Att visuellt content är väldigt attraktivt idag är inget nytt för någon. Sociala medier såsom Instagram och YouTube har växt otroligt mycket under de senaste 5-10 åren.

Vi brukar alltid rekommendera att inte hoppa på många digitala kanaler så länge man inte har ett tillräckligt stort team eller kanske en digital byrå som kan skapa digital content åt hotellet. Anledningen till detta är för att det ofta brukar sluta med att det inte leder någonstans och att hotellet är aktivt på sociala medier någon gång i månaden, om inte till och med mindre än så.

Börja med att förstå var er målgrupp finns och skapa en strategi och plan, eller ta hjälp av en digital byrå som Foomle design.

Det går alltid att skapa content på sociala medier från de mest populära inläggen på hotellets blogg (eller vice versa), så länge det är rätt format som funkar för den typ av sociala medier.
Ett exempel här kan vara om ert hotell, på er blogg skulle rekommendera de 10 bästa parkerna att besöka i er stad. Då kan ni gå till dessa platser och samma dag både fotografera och filma intressanta delar av dessa parker. Därefter kan ni redigera allting och sätta ihop ett carousel inlägg för Instagram och en video för YouTube. Ni kan därefter även inkludera dessa format i blogginlägget för era besökare, för att se till att inkludera ännu fler visuella delar.

Tänk på att alla sociala media nätverk inte är likadana och målgruppen använder dessa olika. Därför behöver ni anpassa innehållet för den typ av sociala medier,istället för att kopiera rakt av. Det är bra om ni inte heller säljer direkt, men ni kan självklart nämna ert hotell någonstans i inlägget/videon. Anledningen till detta är för att sociala medier som Instagram och YouTube är perfekta för att bygga upp er brand awareness och relationen med era potentiella hotellgäster.

Personliga och automatiserade nyhetsbrev

Det är mest troligt att ni redan idag har ett system som skickar ut bekräftelsemail till kunden, både vid beställning och dagen innan de ska checka in. Men utnyttjar ni tillfället att ge mer personlig information och en bättre upplevelse till gästerna under vistelsen och efteråt? Ge möjligheten till alla era kunder vid bokningar att prenumerera på ert nyhetsbrev och samtidigt samla in några av viktigare informationspunkter som kan hjälpa er göra nyhetsbreven mer personliga för dem.
Några av informationspunkter som ni kan dra nytta av för att hjälpa gästerna ytterligare är om de är på privatresa eller jobbresa, gästernas födelsedag och annan intressant information från ert CRM.
Glöm inte att tänka på GDPR och se till att följa alla krav som ställs i samband med GDPR.

Utifrån den informationen kan ni hänvisa till era blogginlägg med tips som är specifikt inriktade till rätt typ av gäster. Ett annat alternativ är att direkt i mailen rekommendera om platser eller event på hotellet/i närheten (som sker under gästernas vistelse) som kan vara av intresse för era gäster.

Tänk på att även om ni inte direkt säljer något mer i dessa mail och inte tjänar pengar att rekommendera dessa saker, så kommer ni förstärka relationen med gästerna och de kommer vara tacksamma över era värdefulla tips. Detta kan sedan öka chansen att de enklare t.ex. bokar en spastund, rekommenderar er vidare till vänner/familj/kollegor och bokar in på ert hotell igen nästa gång de är på besök i er stad.

Hur hotell kan skapa en hel upplevelse från digital till verkliga livet som är svår att glömma

Föreställ dig att du reser med din partner till en helt ny stad för att fira din födelsedag. Du väljer, samtidigt som du bokar, att prenumerera på hotellets nyhetsbrev.

14 dagar innan resan får du mejl från hotellet som bland annat inkluderar länkar till tre inlägg, låt oss säga att det är dessa:

  • Romantiska platser att besöka
  • Tips på bästa ställen att fira födelsedagen
  • 3 olika rutter med olika hastigheter för att upptäcka {er stads namn}

7 dagar innan det är dags att checka in får du ett mejl från hotellet som påminner dig om allting som ingår i rummet, vilket väder du kan förvänta dig och vad som kan vara bra att packa med. Slutligen är ett par bilder från hotellets Instagram inkluderade med en länk så att man kan följa dem. Du klickar dig vidare till deras Instagram, upptäcker att det är ett ganska aktuellt Instagramkonto med en massa intressanta bilder och videos och du väljer därför att följa dem.

2 dagar innan får du ett mejl från hotellet med information hur du tar dig till hotellet och allt annat viktigt.

Samma dag som du kommer till hotellet och checkar in så går du till ditt rum där ett brev står med par ballonger. Du öppnar brevet och ser att hotellets direktör skrivit ett kort meddelande där det bland annat står att de alla vill önska dig grattis på födelsedagen, hoppas ni spenderar helgen fint och tackar för att ni valde stanna på deras hotell.

Du känner dig så glad att du väljer att ta en bild på det och lägga ut på din Instagram Story, där du även taggar hotellet. Detta leder till att du ger riktigt positiv reklam som några hundra av dina följare ser.

Skulle du inte älska en sån upplevelse?

Slutord

Det är självklart viktigt att veta att dessa delar tar tid med att bygga upp men en av de främsta anledningarna varför de kan vara bra är att ju mer man bygger upp dessa delar desto mer bygger ni upp er brand awareness, relationen med gäster och även trafik till ert hotells webbplats, som ökar chansen till fler bokningar och ni kan även förbättra e-post automatisering.

Ni kommer självklart behöva uppdatera blogginläggen och e-postmeddelanden när informationen blir utdaterad, men i slutändan är det några få saker som behövs göras när detta väl byggts upp.

Om du känner hotelldirektörer och hotellägare så dela gärna detta inlägg med dem, så kan även de få dra nytta av detta innehåll.

Om du vill få liknande värdefulla tips, både för hotell och andra typer av branscher, så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som vi brukar skicka ut en gång per månad, blandat med information från vår företagsblogg och annan information som enbart kommer i nyhetsbreven.